Početna / Košarka / Evroliga

Obradović pred Efes: Ključ je u pripremi

Strateg Partizana ocenio je da će tim Ergina Atamana sigurno biti motivisan pred susret sa crno-belima
ФОТО: И. Веселинов

Trener Partizana Željko Obradović govorio je pred meč sa Efesom u 29. kolu Evrolige, koji je na programu sutra od 18.30 sati u Istanbulu.

- Efes je dvostruki šampion Evrope, povređeni igrači su im se vratili. Poslednje informacije su da će igrati u kompletnom sastavu, što je uvek dobro da za protivnika imate tako sjajnu ekipu, koja je poslednje dve godine bila prvak Evrope. Moramo da se spremimo na najbolji mogući način da probamo da igramo normalnu utakmicu - rekao je Obradović uoči puta za Tursku.

Partizan ima 15 pobeda i 13 poraza i na sedmom je mestu tabele, dok je Efes deseti sa skorom 14/14.

- Sigurno će biti motivisani, videli smo već izjave trenera Ergina Atamana, koji je rekao da je za njih ova utakmica ključna u svakom pogledu. Mislim da će njihov način pripreme za tu utakmicu biti takva da će želeti da odigraju najbolje protiv nas - ocenio je Obradović.

Crno-beli su pre dva dana pobedili Crvenu zvezdu 92:81 u derbi meču 21. kola ABA lige.

- Svaka pobeda donosi samopouzdanje, a ove godine je mnogo utakmica. Način na koji smo počeli i završili derbi pokazueje da igrači veruju u sebe, ali fokus je na narednoj utakmici - podvukao je Obradović.

Krilni centar Partizana Zek Ledej tvrdi da zna šta njegov tim čeka u Istanbulu.

- Izaćićemo da igramo jako i da odradimo ono što moramo. Borićemo se, imali smo tešku utakmicu protiv Zvezde. Efes ima talentovanu grupu košarkaša, koji dugo igraju zajedno. Moramo da se borimo i da slušamo trenera - naveo je Ledej.

Krilo Partizana Janis Papapetru podsetio je da Efes ima iskusan tim.

- U Evroligi svako može svakog da dobije, ali i da izgubi. Teška i važna utakmica na strani, razumem njenu važnost. Daćemo sve od sebe, kao i uvek. Vasa Micić i Šejn Larkin su dva elitna igrača, koja kontrolišu utakmicu i kreiraju najviše poena u napadu. Moramo da budemo koncentrisani i borbeni do kraja. Imamo težak raspored, igramo sa timovima sa vrha tabele. Izazovno je, ali srećni smo što smo u ovoj poziciji - dodao je Papapetru.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.