Početna / Fudbal / Reprezentacija

Lukić: Ispravićemo greške iz Katara

Nema lakih utakmica i nećemo potceniti Litvance – podvukao je vezista Orlova
ФОТО: В. Марковић

Za reprezentaciju igra skoro pet godina. Uvek je u državni tim dolazio iz Italije, tačnije Torina, gde je proveo šest sezona, sa izuzetkom jedne provedene na pozajmici u Levanteu. Na početno okupljanje kompletnih Orlova u 2023. godini, uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj stigao je prvi put iz Engleske. Saša Lukić postao je krajem januara saigrač Aleksandru Mitroviću u Fulamu i doživljava najlepše trenutke u karijeri.

Nekadašnji vezista i đak Omladinske škole Partizana odradio je juče dva treninga sa saigračima u SC FSS u Staroj Pazovi i nagoveštava da će spreman dočekati premijerni okršaj u kvalifikacijama protiv Litvanije u petak na stadionu „Rajko Mitić”.

Srećan sam što sam u državni tim došao iz najjače lige na svetu. Napravio sam veliki iskorak u karijeri. Velika je razlika između Engleske i Italije. Polako se prilagođavam na novu zemlju, atraktivnije i kvalitetnije takmičenje. Mesec i po dana sam u Londonu. Predivno mi je u društvu Aleksandra Mitrovića. Dobro je i za reprezentaciju što smo nas dvojica u istom klubu.

Na put ka kontinentalnom šampionatu krećete u petak protiv Litvanije. Nekadašnju sovjetsku republiku poznajete iz Lige nacija 2018. i kvalifikacija za EP 2020. Malo ko očekuje da imate problema na putu do bodova?

Nema lakih utakmica u kvalifikacijama. Današnji fudbal je pun iznenađenja i moramo da budemo oprezni. Shvatićemo ozbiljno protivnika. Dobro smo ih analizirali, sećamo se i prethodnih utakmica. Znamo na koji način treba da dođemo do pobede i verujem da ćemo od prvog minuta primeniti trijumfalni recept.

Da li je grupa laka kako se čini ili je u pravu selektor Dragan Stojković kad kaže da je najteža i da nemate pravo na opuštanje?

- Svakako. Nijedan protivnik nije lak i ne smemo da počnemo kvalifikacije sa mišljenjem da ćemo bez problema osvojiti prvo mesto. Imamo kvalitetan i uigran sastav, ali predstoji nam novo dokazivanje i zato ne smemo nikoga da shvatimo olako.

Je li u vašim glavama još propušteno u Kataru ili ćete uspeti da se maksimalno fokusirate na borbu za kontinentalni šampionat?

- Moramo da gledamo napred. Imali smo velika očekivanja od Mondijala, znamo gde smo grešili i šta treba da ispravimo u sledećem ciklusu. Svi mi igrači svesni smo propusta i obaveza nam je da se ponovo pokažemo u lepom svetlu. Zajedno smo na novom početku i silno želimo da predstavljamo našu zemlju i na Evropskom prvenstvu, prvi put posle 24 godine.

Kakvu posetu očekujete i koliko bi vam značile dobro ispunjene tribine?

- Kad god igramo za Srbiju važno je da imamo podršku. Navijači i ljubitelji fudbala u našoj zemlji voli da vide kvalitetnu igru i da se raduju pobeda. Pozivam ih da dođu u petak, da nas bodre, a mi ćemo učiniti sve da ih obradujemo dobrom igrom i pobedom.

Posle susreta sa Litvancima putujete u Podgoricu na treći okršaj sa Crnom Gorom. Igrali ste prva dva meča sa Sokolima u Ligi nacija 2018. Kakva su vam očekivanja od okršaja protiv komšija?

- Sigurno će biti zanimljivo. Poznajemo se, bila su specifična i naše dve utakmice pre pet godina. Pobeda bi nam mnogo značila, međutim, fokusirani smo prvo na Litvaniju, od subote ćemo pričati o Crnoj Gori – zaključio je Saša Lukić.

SAMARDžIĆU LEPA BUDUĆNOST

Lazara Samardžića poznajete iz Italije i sigurno vam je drago što vam se pridružio u državnom timu?

- Igrao sam protiv njega, mlad je, talentovan i srećni smo što je izabrao Srbiju pre Nemačke. Pred njim je lepa budućnost. Verujem da će se brzo prilagoditi na našu igru i obaveze u državnom timu. Mnogo će nam značiti u novom ciklusu kvalifikacija za EP.

Komentari0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.