Početna / Fudbal / Super liga

ŠARAC NEĆE FOLIRANTE: “Seča” u Nišu

Trener Radničkog odstraniće igrače, koji sebe štede i ne poštuju zahteve stručnog štaba
ФОТО: М. Ивановић

Tokom dvonedeljne pauze, zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za EVRO 2024, na Čairu nisu sedeli skrštenih ruku. Ekipa Radničkog je trenirala i igrala kontrolne utakmice koje su, kaže šef stručnog štaba Dragan Šarac, značajno doprinele da se realnije sagleda slika o trenutnom stanju tima.

- Reprezentativna pauza nam je donela mnogo koristi. Osim na dvojicu naših golmana Dragana Rosića i Dimitrija Stevanovića, koji su bili sa seniorskom i mladom reprezentacijom Srbije, mogli smo da računamo na sve fudbalere. Trenirali smo naporno za ovaj period sezone, bili smo primorani jer naši rezultati ovog proleća nisu bili zadovoljavajući. Uz to, uspešne su po nas bile i dve provere kombinovanog tima protiv Napretka i naše najbolje ekipe sa Slavijom iz Sofije - rekao je Šarac.

Opšti utisak objašnjava:

- Radnički ima kvalitet, koji je do sada bio neiskazan na terenu. Na ovim utakmicama pružili smo šansu prvotimcima i onima koji su više sedeli na klupi za rezervne igrače, ali i mladima kojih nije mali broj na Čairu. Svakako da nam je zbog obaveza u poslednje tri utakmice pre doigravanja, prioritet bila forma najboljeg tima. Izuzev Bazile Jamkama i Andreja Stojanovića, koje smo poštedeli napora, a na koje se najozbiljnije računa, proverili smo sve ostale. I, verujem da više neće biti nikakvih lutanja oko najboljeg sastava.

Susret protiv sofijske Slavije dao je mnoge odgovore.

- Uverili smo se da Radnički, ipak, ima kadar koji će se maksimalno boriti na terenu. Neće biti mesta za one koji sebe štede u igri i koji ne poštuju zahteve stručnog štaba. Podigli smo i formu i efikasnost. Nama u nedelju dolazi Čukarički, pretendent za Evropu i jedna od naših najboljih ekipa. Ubeđen sam da ćemo već u toj utakmici pokazati lepšu i kvalitetniju igru od dosadašnjih ovog proleća, ali i pobediti - rekao je na kraju, Šarac.

POVRATAK MARJANOVIĆA NAJVEĆI DOBITAK

Šarac je posebno bio zadovoljan povratkom nekih fudbalera u najbolji sastav.

- Najveći dobitak je povratak Saše Marjanovića, koji se oporavio od povrede i pokazao da može da izdrži 90 minuta. S njim će Radnički biti sasvim drugo. Značajan je i povratak Miljana Škrbića, koji je daleko spremniji nego pre mesec i po. Šansu su iskoristili i Maka Gaku, Filip Frej dok se u u golgetersku formu vraća Stefan Cvetković. Uz njega su i Mesarović, Petrov… Bićemo i kompaktniji i jači – tvrdi Šarac.

Komentari1
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Realno
Meni nikako nije bilo jasno zasto ne igraju Cvetkovic,koji je bio najbolji igrac i strelac na pripremama i jedan od najbrzih igraca u ligi,Sasa Marjanovic,koji jeste u godinama ali kvalitet nije sporan i Skrvic ali,ajde,on je bio dugo povredjen i nespreman ali decko je odlican strelac.Mora Sarac uvesti pravilo da najbolji igraju a ne kako Toncev kaze i tange-frange igraci.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.